Usein kysytyt kysymykset

1. Miten voin ostaa PoriExpress-bussilipun?

Kirjautumalla Reilulippu-palveluun, joka löytyy Reitit- ja aikataulut -sivulta kohta Osta lippu tästä.

2. Mistä voin ostaa PoriExpress-bussilipun?

Voit ostaa lipun kolmella tavalla: Verkkokaupassa, soittamalla asiakaspalvelunumeroon (puhelinlippu) tai ostamalla lipun suoraan kuljettajalta ennen matkaa.

3. Miksi en saa ostettua PoriExpress-bussilippua verkkokaupasta?

Useimmiten syy on väärän selaimen käytössä. Google Chrome -selain tukee Reilulippu-palvelua parhaiten, Mozilla Firefox toimii myös hyvin. Emme suosittele käyttämään Internet Explorer -selainta lipun varauksessa.

4. Miten PoriExpress-bussilipun hinta määräytyy?

Verkkokaupassa hinnat vaihtelevat nopeastikin, mutta nyrkkisääntö on, että mitä aiemmin lipun ostaa, sitä halvemmalla pääsee matkustamaan.

5. Miten valitsen oikean matkareitin?

Reitit ja aikataulut -sivulla on lueteltuna kaikki PoriExpress-reitit. Klikkaamalla haluttua reittiä aukeaa kaikki reitin varrella olevat nk. välipysäkit ja niiden aikataulut.

6. Miksi haluamani lähtö- ja/tai päätepysäkki ei näy verkkokaupassa lippua ostaessani?

Verkkokaupassa lyhytkin matka valitaan aina lähtöpysäkiltä päätepysäkille asti, eli lipunostovaiheessa et voi laittaa lähtöpysäkiksi reitin varrella olevaa välipysäkkiä. Samoin et voi tehdä välipysäkin valintaa myöskään päätepysäkin kanssa. Muista kuitenkin, että voit matkustaa aikataulussa ilmoitetulla tavalla reitin varrella olevien välipysäkkien välillä, mikäli ne ovat ilmoitettu X -merkillä Reitit ja aikataulut -sivulla.

7. Onko lipunvaihto mahdollista?

Kyllä on, mikäli vaihto tehdään ennen matkaa joko sähköpostitse tai soittamalla asiakaspalveluun. Mikäli lippuvarausjärjestelmämme ei näytä asiakkaan tilausta, niin asiakas on velvollinen lähettämään kuitin ostoksestaan. Verkkopankin kautta ladattava ja liitetiedostona meille lähetettävä kuitti on riittävä todiste ostotapahtumasta. Huomaathan, että sähköpostissamme saattaa ollaa ruuhkaa, joten lipunvaihto voi viedä jonkin aikaa. Ilmoitathan siksi vaihdosta mahdollisimman pian meille!

8. Voinko tuoda lemmikkini PoriExpress-bussiin ja maksaako se erikseen?

Kyllä voit. Bussimme hyväksyy kaikki karvaturrit kyytiin! Emme veloita lemmikeistä erikseen, huomioithan, että lemmikin paikka on aina lattialla, eikä niille tarvitse varata omaa istumapaikkaa. Suositeltavaa on kuitenkin ilmoittaa lipunoston yhteydessä lisätieto-kentässä, että lemmikki matkustaa mukana. Näin kuljettajamme osaa varautua tähän.

9. Voiko lapseni matkustaa yksin PoriExpress-bussissa ja kuinka paljon lastenlippu on?

Kyllä voi. Vastuullinen kuljettajamme huolehtii siitä, että matkustaminen on turvallista myös lapsille. Toivomme kuitenkin hartaasti, että lasta on vastassa tuttu ja turvallinen aikuinen päätepysäkillä. PoriExpress ei ole vastuussa siitä, mitä tapahtuu lapselle ennen tai jälkeen matkustamisen. PoriExpressillä ei ole erikseen lastenlippuvaihtoehtoa, eli lastenliput noudattavat aikuisten lippuhintoja. Muistathan kuitenkin, että alle 7-vuotiaat matkustavat aikuisen seurassa ilmaiseksi.

10. Saanko ottaa kyytiin polkupyörän / lastenvaunut tai -rattaat / sukset ja lasketteluvälineet/ soittimet / muut lisämatkatavarat ja -laitteet?

Kyllä. Lipunoston yhteydessä on kuitenkin ilmoitettava näistä kulkulaitteista ja -välineistä lisätieto-kentässä.

11. Onko PoriExpress-bussilla rajoitusta (max.kg) lisämatkatavaroiden suhteen?

Matkatavarat kulkevat aina asiakkaan omalla vastuulla ja arvotavaroiden osalta suosittelemmekin ottamaan matkatavaravakuutuksen. Voit ottaa bussiin sisälle sellaiset laukut, mitkä sopivat istuimen alle tai hattuhyllylle, muut matkatavarat tulee laittaa bussin tavaratilaan. Olethan ystävällinen ja ilmoitat extra-matkatavaroista lipunoston yhteydessä lisätieto-kentässä (Huomiot ! -kohta).

12. Kuinka paljon rahti maksaa PoriExpress-bussissa?

Pieni rahti maksaa 5 euroa / suunta, jos kyseessä on polkupyörä tai muu suurempi paketti, niin tällöin kuljetus on 30 euroa/suunta.

Kuljetus on ilmainen vain siinä tapauksessa, että rahtipaketin antaja matkustaa itse samassa kyydissä. Rahtimaksu maksetaan suoraan kuljettajalle käteisellä ennen matkaa.

13. Muut matkakortit

PoriExpress kehittää muiden matkakorttien käyttämismahdollisuutta. Muiden matkakorttien hyväksymisestä maksuvälineenä ilmoitetaan tässä osiossa myöhemmin.

14. Erikoishinnat: Eläkeläiset / opiskelijat / "pätkäliput"

Opiskelijoille ja eläkeläisille ei ole tällä hetkellä tarjottavana varsinaista alennuslippua, mutta PoriExpress järjestää säännöllisesti erilaisia kampanjoita, jolloin on voimassa erikoishinnat eri kohderyhmille. Kampanjoista ilmoitamme PoriExpress-sivuilla sekä PoriExpress-facebook-sivuilla.

Mikäli jotakin tärkeää ei ollut mainittuna tässä listassa tai et ole täysin varma jostakin matkaa koskevasta asiasta, niin voit aina soittaa suoraan asiakaspalveluumme tai laittaa sähköpostia. Pyrimme vastaamaan sähköpostitiedusteluihin mahdollisimman pian, mutta huomaathan ottaa mahdollisen sähköpostiruuhkan huomioon.

poriexpress