Hinnat ja matkustustiedot

Perusliput myydään verkkokaupan kautta, mitä aikaisemmin lippusi ostat, sitä edullisemmin sen saat.

Reitti Peruslippu autosta Pätkälippu autosta
Pori – Helsinki keskusta 20 € max 120 km - 15 €

Hinnat ovat voimassa myös toisin päin.

Yli 65-vuotiaat matkustavat pätkälipun hinnalla Pori-Helsinki keskusta ja Länsisatama. Lippu ostetaan autosta.

Pätkälippu on saatavissa mikäli autossa on tilaa. Huomioi erityisesti perjantain ja sunnuntain sekä juhlapyhien vuorot, jotka saattavat olla loppuunmyytyjä. Mikäli haluat olla aivan varma paikan saatavuudesta, kannattaa ostaa lippu verkkokaupastamme.

Suosittelemme saapumaan pysäkille hyvissä ajoin, n. 15 min. ennen aikataulussa olevaa aikaa.

Huomaa, LIPPUJEN JÄLLEENMYYNTI EI OLE SALLITTUA.

Maksuvälineet ovat käteinen, pankkikortit sekä yleisimmät luottokortit (mm. Visa ja Visa Electron).

Lapset

Enintään kaksi alle 7-vuotiasta lasta matkustaa meillä ilmaiseksi vanhemman seurassa ja heille ei tarvitse varata erikseen lippua. Lasten lukumäärä ilmoitetaan verkkokaupassa lipunoston yhteydessä saatavalla lisätietokentällä. Kaikki lapset ikään katsomatta saavat matkustaa yksin linjoillamme. Kuljettaja huolehtii lapsen turvallisuudesta koko matkan ajan, mutta erittäin suositeltavaa on, että tuttu ja turvallinen aikuinen on sekä saattamassa lapsen pysäkille että vastaavasti toinen aikuinen vastaanottamassa lapsen päätepysäkiltä. Viime kädessä on kuitenkin vanhemman vastuulla, kun lapsi matkustaa bussissa yksin, ei PoriExpressin.

Lipun osto ja peruuttaminen

Voit ostaa lippusi etukäteen verkkokaupastamme tai kyytiin astuessassi suoraan kuljettajalta. Autosta ostettuna lipun hinta on taulukon mukainen.

Kyytiin voit nousta joko lähtöpysäkiltä  (Pori Tikkulan ABC, Matkakeskus, Helsinki länsisatama ja Kamppi) tai matkan varrella olevilta pikavuoropysäkeiltä, bussin lähestyessä muistathan antaa mekin, esim. kättä heilauttamalla tai pimeällä heijastin tai taskulamppu, jotta kuljettaja tietää pysähtyä.

Verkkokaupan kautta ostettuja lippuja ei voi peruuttaa. Jos olet ostanut lipun vahingossa väärälle päivälle tai kellonajalle tai päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus, ota yhteyttä Yhteydenotto-sivulla olevalla palautelomakkeella, lippu voidaan vaihtaa samanhintaiseen, Sinulle paremmin sopivaan ajankohtaan. Mikäli olet ostanut halvempihintaisen lipun, kuin mihin haluat sen vaihtaa, veloitamme erotuksen. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme miten menetellään. Huomioithan, että lippusi voidaan vaihtaa toiseen ajankohtaan vain yhden kerran.

Polkupyörät ja matkatavarat

Polkupyörät ja lastenvaunut kuljetetaan matkustajan mukana ja vastuulla veloituksetta. Polkupyörien kanssa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että niitä voidaan kuljettaa vain, jos bussin tavaratilaan jää tarpeeksi tilaa, viikonloppuina bussit ovat usein niin täysiä, että polkupyöriä ei voida kuljettaa.  

Ilmoita polkupyörästä verkkokaupassa lipunoston yhteydessä saatavalla lisätietokentällä.

Tavaratilassa kuljetettavat matkatavarat:

merkitse matkatavarasi niin, että ne erottuvat selvästi muista samanlaisista, liitä laukkuusi nimilappu, josta löytyy yhteystietosi.  Matkatavaroiden tulee kestää normaalia käsittelyä matkan aikana, emme korvaa pieniä kolhuja tai likaantumista. Suosittelemme matka- ja matkatavaravakuutuksen ottamista.

Lemmikkieläimet

Yhtenevän käytännön mukaan  lemmikkieläimiä voi kuljettaa saattajan kanssa ja vastuulla busseissa. Lemmikit voivat matkustaa auton lattialla tai matkustajan sylissä,  EI  istuimella eikä niitä saa pitää autossa irrallaan. Matkustajapaikan vievistä kuljetuslaatikossa matkustavista lemmikeistä on ilmoitettava AINA etukäteen.  Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Kanssamatkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.

Löytötavarat

Tarkista huolellisesti, että otat mukaasi kaikki tavarasi. Mikäli kuitenkin epäilet, että jotakin on jäänyt bussiin, täytä Yhteydenotto-sivulla oleva lomake ja anna siinä vuorotiedot ja kerro esimerkiksi missä kohti autoa istuit, niin osaamme mahdollisimman hyvin lähteä etsimään.

Säilytämme löytämämme tavarat kaksi viikkoa.

Pakettirahti ja polkupyörät

Kuljetamme paketteja ja polkupyöriä siten, että ne tuodaan lähtöpaikassa suoraan bussiin ja vastaanottopaikassa on joku lähetyksen vastaanottamassa. Kuljettajalle annetaan lähettäjän ja vastaanottajan nimet ja puhelinnumerot. Pakettien tai vastaavien hinta on 5,00 € (sis. 24% alv.) ja polkupyörien 30,00 € (sis. 24% alv.). Polkupyörät voimme ottaa kuljetettavaksi ainoastaan silloin kun autossa on tilaa.

Ota yhteyttä myynti@keskimatkat.fi tai 044-981 0444) jos haluat keskustella säännöllisestä rahdin kuljettamisesta.

Mukavaa matkaa

Autoissamme on USB -pistokkeet, joten voit ladata puhelimesi, tablettisi, tietokoneesi,  lataus myös verkkovirran kautta onnistuu osassa autoistamme. Nopean Wi-Fi verkon kautta pääset surffailemaan nettiin matkan aikana.

Istuimet, joiden selkänojaa voi tarvittaessa kallistaa, istuinkohtaiset pöydät,  lukuvalot ja ilmastointi sekä reilu jalkatila takaavat matkustusmukavuuden.   Autoissamme on myös WC.